
BI'JO'GRAFIE

ITER VITAE
Jo Bussels zag het eerste levenslicht op 29 oktober 1975 in Maaseik, dus Limburger en automatisch wereldburger, ondertussen al meer dan 25 jaar genesteld in Antwerpen.
Ruim 2 decennia ondersteunende echtgenoot van Valerie Olieux en zeer trotse papa van Magali, Mathis en Manou.
Alles wat hij doet is onderlegd, non-conformistisch en overgoten met een rijke saus van (droge) humor.
Zijn karakter omschrijft hij zelf als optimistisch, enthousiast en menigmaal sociaal.
Voor een heerlijke friet met stoofvlees durft hij steevast te zeggen: "Ça vaut le détour!"
Hij geniet van het leven met open vizier en als het even kan met een paar ski’s aangebonden of zijn hardloopschoenen aangeveterd.
Na een Latijn-wiskunde opleiding in Maaseik belandde hij aan de andere kant van het land in de vermaarde hotelschool ‘Ter Duinen’ in Koksijde gevolgd door een jarenlange intense opleiding in toprestaurants in België en Zwitserland.
Door de toenmalige aanwezige hiërachische structuur wees de pijl zeer duidelijk richting zelfstandigheid en werd restaurant Rimbaud in 2001 geboren, het eerste geesteskind van Valerie en Jo, een intiem charmant restaurant waar je 'avant la lettre' moest eten wat de pot schafte.
Restaurant Radis Noir volgde 3,5 jaar later in een zeer strak kader waar Valerie en Jo gedurende 15 jaar hun gastronomische plek hebben opgeëist in de Antwerpse culinaire scene.
Fastfoodconcept LoveFish kwam er nog tussendoor alsook Bistrot Magali erna.
In 2023 kruiste Sunny Pocket zijn pad, weggeblazen door de ongelimiteerde mogelijkheden en toepassingen van dit toestel werd hij exclusief en begenadigd distributeur van Sunny Pocket in de Benelux. Zijn huidig klantenbestand bestaat uit foodtrucks, beach- en zomerbars, restaurants, brasserieën, hotels, ziekenhuizen, tankstations, cateringbedrijven etc.
Vandaag is Jo ook actief als chef in restaurant Lilium in het prestigieuze Small Luxury Hotel De Witte Lelie. Hij geeft een 'one man show' in zijn open keuken waar je hem bijna kan en mag aanraken tijdens het koken.
Jo Bussels staat bekend om zijn gelaagde en emotionele kookstijl waar minimalisme en diepgang de protagonisten zijn. Hij wordt gewaardeerd voor zijn bevlogenheid, ogenschijnlijke eenvoud en persoonlijke integriteit.
Als Jo niet thuis is bij zijn gezin, vind je hem terug in Lilium ofwel onderweg in de Benelux met een paar Sunny Pocket toestellen in de koffer ofwel bij vrienden thuis aan tafel waar hij hen graag verwent en vergezelt met comfortfood, wijn en veel plezier, de laatste 2 kunnen ook omgekeerd zijn.
Passie is zijn rode draad. Te allen tijde.
